Tips & Tricks opnamedag

Tips & Tricks opnamedag

– Wat is belangrijk tijdens een opnamedag?

De technische voorbereiding is net zo belangrijk als de voorbereiding van het nummer dat u gaat opnemen. Controleer of uw muziek instrument, versterker, kabels, en effecten pedalen enz. geen brom of ruis vertonen. Want wie wil er een opname met ruis? Repareer dit dus voordat u naar de opnamedag komt of huur leen een vervangend vergelijkbaar instrument enz. het liefst één die net zo klinkt als de u eigen natuurlijk. Het zou zonden van de tijd zijn om dit tijdens de opnamedag te moeten oplossen.

Wees ook kritisch over de conditie van uw instrument, zet eventueel een nieuwe set snaren op je gitaar en zorg dat de afstellingen kloppen, indien u dit niet zelf kan laat het dan doen door een professional. Doe dit een aantal dagen voor de opnamesessie zodat de snaren niet meer terug lopen in stemming. Zorg ook voor een setje reserve snaren en eventueel een specifieke batterij die in je instrument/gitaar of effect gaat. Zorg bij een drum kit dat er geen los zittende delen zijn die meer gaan trillen, of bijv. een piepend basedrumpedaal. Kijk ook of de vellen nog in goede staat zijn, oude vellen verliezen hun boventonen en gaan op den duur steeds doffer klinken. Reserve onderdelen waarvan u twijfels heb is dus altijd handig.

Oefen voor de opnamedag het nummer dagelijks zodat je hem goed beheerst en (foutloos) kan spelen.

– In-ear monitor

Een in-ear monitor is een geluidsisolerende oortelefoon waarmee een muzikant een strikt persoonlijke monitormix kan horen. Bij ons in de studio krijgt u van ons een isolerende koptelefoon te leen om gebruik van te maken tijdens de opnames, heeft u zelf in-ear oordoppen, neem die dan bij voorkeur mee.

Google Rating
4.9
Facebook Rating
4.6
Google Rating
4.9
Facebook Rating
4.6
Google Rating
4.9
Facebook Rating
4.6